Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

Vásárlási feltételek

A www.dimag.hu (későbbiekben weboldal vagy webshop) a Five International Kft tulajdona. A jelen weboldalon elérhető webshop-ot a Five International Kft. működteti, melynek

székhelye: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54.

képviselőjének neve: Fábián Gergely  

ügyfélszolgálat e-mail címe:  ugyfelszolgalat@dimag.hu
(Kötelező válaszadási idő e-mailen beérkezett megkeresésekre:2 munaknap)

Számlaszáma:  12010116-01486296-00100009
 
Adószáma: 14320411-2-41

Cégjegyzékszáma: 01-09-898640

Statisztikai számjele: 14320411-4791-113-01
  
 
Regisztráció, adatkezelés

A webshopban való böngészéshez, a szöveges tartalmak, vagy a termékek megtekintéséhez nem szükséges a regisztráció. A weboldal böngészése során ugyanakkor úgynevezett cookie-k kerülhetnek, a gépedre, melyek a későbbi kényelmesebb böngészést, azonosítást szolgálják. A cookie-k letiltása esetén előfordulhat, hogy a weboldal egyes részei nem megfelelően működnek.
 
Bármilyen áru megrendelése előtt azonban regisztrálnod kell magad a rendszerben. A regisztráció során meg kell adnod a neved, jelszavad, e-mail címedet, számlázási címed, esetleges kézbesítési címed és telefonszámodat. Ezen adatok megadása a rendelés teljesítéséhez szükséges. Az ÁSZF elfogadásával hozzájárulsz, hogy a vásárlásodról e-számlát állítsunk ki a regisztrációdban szereplő adatok alapján és a megadott email címedre kiküldjük azt.   
 
Az adatok megadása önkéntes, és a megadott adatok az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben illetve az Ászf-ben meghatározott módon való adatkezeléséhez való hozzájárulásnak minősül.
Adatkezelés nyilvántartási szám honlapon történő regisztráció céljából: NAIH-51863/2012
Adatkezelés nyilvántartási szám hírlevél küldése céljából: NAIH-51864/2012
Adataid törlését az ÁSZF-ben leírtak figyelembevételével, ügyfélszolgálatunknál kérheted.  
Az adatok helyességét bármikor ellenőrizheted és módosíthatod, törölheted jóváhagyás előtt. Az adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem módosíthatók. Később a profilom menüpontban és minden új megrendelés előtt természetesen módosíthatod adataidat.
Személyes adataid megadása után a rendszer egy e-mailt fog küldeni neked az általad megadott e-mail címre, amiben megküldjük a személyes azonosítódat és jelszavadat. Az 'Felhasználó' kezdetben az e-mail címed, míg a jelszó egy betűkből és számokból álló kombináció. Ezt a jelszót később módosíthatod a profilom menüpont alatt.

A Five International Kft. az általad megadott információkat a vonatkozó adatvédelmi törvény betartásával, kizárólag írásbeli információ küldéséhez, a rendelési folyamat megkönnyítéséhez, valamint probléma esetén, a Veled való kapcsolatfelvételhez, valamint a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében használja, harmadik félnek, a letöltött kiadványok kiadóján, a fizetési rendszert biztosító cégen, illetve a 2011. évi CXII. törvényben meghatározott feltételek teljesülése esetén a hatóságok kivételével, nem adja át.  Külön rendelkezés hiányában a Five International Kft.a későbbiekben tájékoztat Téged az akciókról és újdonságokról.

Az általad megadott adatokat a Five International Kft. tovább adhatja az általad megrendelt kiadvány kiadójának, melyet a kiadó saját üzletpolitikájának megfelelően fog felhasználni annak érdekében, hogy közvetlenül vegye fel veled a kapcsolatot. Ugyanakkor a kiadó a Five International Kft. felé tett nyilatkozataidat magára kötelezőnek tekinti, melynek teljesüléséért a Five International Kft. felelősséget nem vállal.

A Five International Kft. vállalja, hogy a veled fennálló jogviszonya megszűnésével egyidejűleg az adataidat az aktív állományból törli, azokat esetleges jogviták lezárása érdekében egyéb veled kapcsolatos üzleti adatokkal elévülési időig archiválja.

A Five International Kft. vállalja, hogy az adott kiadvány megrendelésének lemondásával, megszűnésével egyidejűleg értesíti a kiadót, hogy adataidat törölje, azonban a törlés megtörténtéért felelősséget nem vállal.

Teljesítés módja
 
 
Előfizetőként az Ászf-ben foglalt feltételek teljesítését követően jogosult vagy a megrendelt lapszámot letölteni.  

 
Felelősség

A vásárolt lapokra vonatkozó ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget, a feltüntetett képek helyenként illusztrációk.

A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár, a feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek.

Az esetleges elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget.

A letöltött kiadványok esetében, annak tartalmáért a mindenkori Kiadó felel.

 
Megrendelés  

Az egyes termékek mellett feltüntetett árak az ÁFA-t tartalmazzák. Az ÁFA mértéke egyes termékféleségek esetében eltérő lehet. Az árak egy db termékre vonatkoznak, ha ettől eltérő információ nincs megadva a termékleírásban.

A megrendelés elküldése előtt bármikor megváltoztathatod, ellenőrizheted a kosarad tartalmát a jobb felső sarokban található menüpontra klikkelve. Ha az adatok jóváhagyása után a megtöltött kosarat rákattintással elküldöd, rendszer a ’Pénztár’-hoz irányít. A megrendelési folyamat a {4} lépésig, azaz a megrendelés jóváhagyásáig bármikor megszakítható, de a megrendelés, illetve annak összetétele, a jóváhagyás után már nem módosítható.
 
A rendszer a megrendelésről egy visszaigazoló e-mailt küld. Munkatársunk csakis abban az esetben veszi fel veled a kapcsolatot e-mailben, ha valamilyen nem várt probléma lépne fel.

Fizetési mód  

A fizetés kizárólag az alábbi módokon történhet:

Elektronikus, azaz bankkártyás fizetéskor a Simple biztonságos szerverén keresztül tudsz fizetni. A Simple rendszer fizetési oldala rövid letöltést követően automatikusan jelenik meg a megrendelésed elfogadását követően. A fizetés lebonyolításához bankkártyád adataira van szükség. Meg kell adnod a bankkártyád számát és lejáratának dátumát, valamint a Cvc2 kódot, ami a kártya hátoldalán található. A kívánt adatok bevitele után a „Fizetés” gombra kattintva a fizetés végrehajtásra kerül. A fizetés megtörténtéről visszaigazolást kapsz, majd pedig a rendszer visszairányít a webshop oldalára, ami szintén visszaigazolja a fizetést. Ha a Simple a kártyás fizetést valamilyen oknál fogva visszautasítja, a megrendelést a Five International Kft. még nem törli a rendszerből. Felhívjuk a figyelmed, hogy a fizetés során tartsd be a Simple rendszer biztonságos fizetésre vonatkozó ajánlásait. A Simple tranzakciós oldalain történtekért felelősséget vállalni nem tudunk, mivel az adatokat a Simple kezeli. Sikeres banki visszaigazolást követően azonnal elérheted a megvásárolt terméket, szolgáltatást.

Átutalásos fizetési mód választása esetén, megkapod az átutalás adatait, többek között bankszámlaszámunkat és egy fizetési azonosítót. A fizetési azonosítót az utalás megjegyzés rovatába kell beírni. E nélkül sajnos nem tudjuk azonosítani a fizetést. A vásárolt termék, szolgáltatás regisztrálásra kerül és amint a rendszerünk regisztrálja a fizetést (ez általában maximum 4 óra, de lehet azonnal is) elérhetővé válik számodra. Az azonosítókat a rendszerünk 30 napig tárolja, a ki nem egyenlített összegek, megrendelések azonosítóit a rendszer automatikusan törli.

Elektronikus utalvánnyal történő fizetéskor, a korábban más fizetési móddal megvásárolt elektronikus utalványodat használhatod fel. Elektronikus utalványodat, bankkártyás fizetési móddal vásárolhatod meg. Felhívjuk figyelmed, hogy az elektronikus utalványok érvényessége a megvásárlástól számított 1 év. Az érvényesség lejáratát követően az utalványt semmilyen módon felhasználni nem lehet, a fel nem használt utalvány összege elvész.Fizetési tudnivalók
Elfogadom, hogy a Five International Kft. (1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. )  által a dimag.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím.
Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

 
 
A szolgáltatás igénybevételének feltételei
 
 
A kiadványok olvasásához szükséges a dimag reader szoftver telepítése, mivel a kiadványok, csak ezzel a szoftverrel olvashatóak.
 
A szoftver futtatásához szükséges hardver és szoftver követelmények:
 
  • - PC: Microsoft Windows XP, Windows Vista, Windows 7 rendszerek
    (a hardver konfigurációnak legalább Windows Xp futtatására alkalmasnak kell lennie.)

  • - Apple iPAD, iPhone: iOS rendszerrel futó Apple iPad táblagép, iPhone okostelefon                                        

  • - Android:  Android operációs rendszerrel működő telefonok, táblagépek                                                                                                                                                                    
  • - WIN8: Windows 8 operációs rendszerrel futó PC eszköz vagy táblagép                        

A szoftver a kiadványok megjelenítésén túl, interaktív tartalmakat, linkeket is kezel, az olvasási szokásokról statisztikát készít, alkalmas kérdőívek és marketing akciók lebonyolítására. A marketing akciókban való részvétel Önkéntes, azaz a részvétel a Te döntésed. 
Egyes eszközök, olvasószoftverek esetében a felbontás, zoomolási és felhasználási lehetőségek eltérőek lehetnek. A folyamatosan megjelenő új eszközökre és szoftververziókra történő optimalizálás folyamatban van. Vásárlás előtt javasoljuk ingyenes mutatványszámok letöltését az adott eszközön történő ellenőrzés céljából. Ehhez egyszerűen telepítsd az eszközödre a megfelelő Dimag Reader-t, majd lépj be és máris tesztelheted az olvasási élményt. 
 
Jogvédelem

Termékeink, beleértve a forgalmazott kiadványok digitális példányait és a megjelenítésükhöz szükséges szoftvert, jogvédelem alatt állnak, mindennemű illegális felhasználást és másolást a törvény bünteti.
 
A felhasználás feltételei

A megvásárolt, letöltött, digitálisan védett kiadványok, 3 különálló eszközön lokálisan futtathatók. Ettől több gépen való futtatás, illetve hálózatos felhasználás nem megengedett, szerződésszegésnek minősül. Szerződésszegés esetén  a szolgáltató megtagadhatja a további szolgáltatást, mely esetben a már megfizetett, és a szolgáltatás megtagadását követő időszakra járó díj nemteljesítési kötbérként a Szolgáltatót illeti.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a termékünk speciális fájlformátumban jelenik meg, így látássérültek számára nem olvasható.

Reklamáció   

A vásárolt termékekkel kapcsolatos minőségi kifogás esetén cégünk felveszi Veled a kapcsolatot.

Ha bármiféle kérdésed, kérésed, észrevételed, vagy problémád lenne cégünk működésével, az általunk forgalmazott termékekkel kapcsolatban, kérjük jelezd azt nekünk. Fordulj hozzánk bizalommal a hét minden napján, a nap bármely időpontjában, ugyfelszolgalat@dimag.hu  e-mail címen. A beérkező emailekre, panaszokra 2 munkanapon belül válaszolunk.  
 
Elállás  
 
Tájékoztatunk, hogy a szerződéstől a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. § (1) m) és a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. § (1) j) pontjára való tekintettel nem áll módodban elállni.
 
Hatálybalépés, módosítás
 
Jelen Ászf hatálybalépésének időpontja: 2009.07.23 A Five International Kft fenntartja a jogot az Ászf egyoldalú módosítására. Módosítás esetén az új Ászf a weboldalon kerül közzétételre. Ha az Ászf módosításával nem értesz egyet, a módosított Ászf közzétételétől számított 8 (nyolc) napon belül a szerződésedet azonnali hatállyal jogosult vagy felmondani. Amennyiben az Ászf módosításával nem értesz egyet, a módosított Ászf közzétételétől számított 8 (nyolc) napot követően a szerződésedet 30 (harminc) napos határidővel vagy jogosult felmondani

Sütik használatára vonatkozó szabályzat

A Webhely szolgáltatásainak fenntartása, fejlesztése, valamint a felhasználói élmény fokozása érdekében ún. sütiket (cookie-kat) használ. A Webhely használatával Ön elfogadja az oldal sütikre vonatkozó összes aktuális irányelvét, valamint adatvédelmi nyilatkozatát.

A sütik a böngésző által a felhasználó eszközére helyezett, kisméretű szöveges azonosítást és információgyűjtést végző állományok. A cookie egy egyedi számsorból áll, és elsősorban a weblapot letöltő számítógépek és egyéb eszközök megkülönböztetésére szolgál.

A Webhely látogatása során létrehozott sütik többféle kategóriába tartozhatnak:

·      Alapműködést biztosító cookie-k: olyan sütik, amelyek nélkül a weboldal nélkülözhetetlen szolgáltatásai nem lennének képesek megfelelően működni.

 

·        Teljesítményt növelő cookie-k: ezen cookie-k információkat gyűjtenek arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt. Például hogy melyek a leggyakrabban látogatott rovatok és a leglátogatottabb cikkek. Ezeket a cookie-kat a felhasználói élmény javításának és fenntartásának érdekében, statisztikai célokra használ fel weboldalunk.

 

·        Funkcionális cookie-k: a cookie-k lehetővé teszik, hogy a weboldal megjegyezzen bizonyos korábban bevitt adatokat, például az Ön személyes beállításait.

 

·   Targeting/hirdetési cookie-k: ezek a cookie-k segítenek abban, hogy hirdetési felületeinken keresztül olyan ajánlatokat juttathassanak el Önhöz, amelyek a leginkább megfelelnek érdeklődési köreinek. A fenti szolgáltatások biztosítása során a weboldal harmadik felekkel is együttműködhet, de számukra a Webhely személyes adatot csak a felhasználó előzetes értesítésével és beleegyezésével, vagy határozati utasítás esetén (pl. jogi szerv felszólítására) adhat ki.

A cookie-k által gyűjtött információkat a Webhely nem értékesíti, adja bérbe vagy terjeszti egyéb módon harmadik fél számára, kivéve azon szolgáltatások biztosításához szükséges mértékben, amely szolgáltatásokhoz Ön ezen információt előzetesen és önkéntesen megadta.

A Webhely független, harmadik felek felügyelete alá tartozó, és azok által fenntartott oldalakra mutató hivatkozásokat tartalmazhat. Mivel a Webhely nem ellenőrzi az információk ilyen harmadik felek általi használatát, minden szóban forgó esetben a harmadik fél adatvédelmi irányelvének rendelkezései az irányadóak, amelyért a webhely felelősséget nem vállal, és jogilag felelősségre nem vonható.

A Webhely fenntartja a jogot, hogy saját belátása szerint bármikor módosítsa jelen szabályzat bármely részét. Kérjük, hogy rendszeresen látogasson el erre az oldalra és tájékozódjon az esetleges változásokról. Amennyiben az Adatvédelmi irányelv változásainak közzétételét követően továbbra is használja ezt a weboldalt, az a változások és az aktuális irányelvek Ön általi elfogadásának minősül.

Az Ön számítógépét érintő sütik beállítását szabályozhatja böngészőjében, illetve a harmadik féltől származó sütikről és azok beállításairól az alábbi weboldalon tud tájékozódni: http://www.youronlinechoices.com/hu/ad-choicesKöszönjük figyelmedet, és jó vásárlást kívánunk!