GYIK / FAQ: tartalomszolgáltatók számára

 

 


Általános szerződési feltételek:   http://www.dimag.hu/oldalak/altalanos_Szerzodesi_Feltetelek

  

Mit jelent a dimag szó?

A dimag szónak több jelentése is van.
1. fn szleng [angol eredetű szó: digital magazine röv. magyar digitális magazin] elektronikus kiadvány, elektronikus újság.
2. ige szleng dimagoz(ik) elektronikus kiadványt/újságot olvas.
 


Nehezebb dolga lesz a grafikusomnak? 

NEM, gyakorlatilag a nyomdai dokumentumokból közvetlenül dolgozhat. A folyamat dióhéjban:  

1. A partner grafikusa az adott kiadvány nyomdakész állományából egyszerűen készít vágójel nélküli változatot, amelyet a Dimag Creator program segítségével DMG fájllá alakít és feltölt a dimag szerverre.

2. A feltöltött állomány a partner által előzetesen megadott megjelenési időpontban elérhetővé válik a dimag oldalán az olvasók számára, az előfizetők pedig automatikusan megkapják az állományt a Dimag Reader programjukba a legközelebbi bekapcsoláskor. 

 


Milyen formátumokat használ a Dimag Creator?   

Egyszerű PDF és JPG fájlokból állítja elő a saját speciális formátumát, így a kiadónak hozzáadott költségei a fájlok előállításából nem keletkeznek.

 


Mennyi idő alatt lehet "digitálissá tenni" a magazinomat? 

Az Ön magazinja gyakorlatilag már most is digitális kiadásra kész, így kiadó részéről speciális előkészületeket, felkészülést nem igényel. Az egyes magazinok dimag formátumát az Ön szakembere, minimális időráfordítással nyomdai kész állományból állítja elő.

 


Milyen fejlesztéseket igényel?

Nem igényel fejlesztést, csupán a dimag creator szoftver betanulását, amely szoftver jpg és pdf állományokkal dolgozik, így kifejezetten könnyen tanulható és kezelhető.

 


B2B és B2C magazinoknál is működik a rendszer?

Igen. Mindkét esetre különböző konstrukcióval rendelkezünk. A rendszer arra is lehetőséget biztosít, hogy egy fix számú ingyenes kiadvány kerüljön egy minősített címlistára.