Digitális Természetfotó Magazin 2013/01

Ízelítő a most megjelenő számunkból:

Kalandtúránk az USA Új Mexikó államába vezetett. Itt a kanadai darvakkal és a sarki ludakkal találkoztunk. Imre Anikó és Imre Tamás felvételein keresztül ismerhetjük meg ezt a távoli vidéket.

Ismét a tavaszi témák fényképezéséről ír két szakmunkatársunk, Krivánszky Árpád újságíró és Suhayda László természetfotós; sok segítséget és ötletet adnak kezdőknek és haladóknak egyaránt. 

Új rovatunkban ezúttal a Full Frames DSLR fényképezőgépeket mutatjuk be a Canon és Nikon palettájából. Az elmúlt egy évben mindkét cégnél három-három fényképezőgépet jelentettek be ebben a szegmensben. Megvizsgáltuk, melyik mit tud, mire való igazán.

A magazin portfoliójába a magyarországi Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének bemutatkozó anyaga és fotói kerülnek bele, természetszeretetre és természetvédelemre inspirálva a képek szemlélőit.

Terepen teszteltük a Canon EX 600 RT vakuit és vezérlő egységét: extra körülmények között harcoltunk esővel, sárral és a fénytelenséggel. Imre Tamás fotóművész képein és írásán keresztül nyerhetünk betekintést a munkafolyamatokba.

 „Népek-kultúrák-városok”: sorozatunkat Teravágimov Pál folytatja, ezúttal ugandai cikkét olvashatjuk, melyhez nem csak minőségi fényképeket, de videókat is nézhetnek olvasóink a mind élményteljesebb szórakoztatás érdekében.

„Élet a vízfelszín alatt” rovatunk a kétévente megrendezett Országos Búvárfotós Bajnokságról számol be elsőként a nagyközönségnek. A szakmai zsűriben szerkesztőségünk három tagja is szerepelt: Selmeczi Dániel zsűri elnök, Máté Bence profi természetfotós és Imre Tamás profi természetfotós. A végeredmény magáért beszél.

Szekeres János természetfotós a róka fényképezés rejtelmeibe vonja be olvasóit, immár egy éve folyamatosan fényképezi a kölyökkorból lassan felnőtté cseperedő jószágokat.

Terepen tesztelhettük a Nikon legújabb professzionális objektívjét, az AF-S NIKKOR 70–200 mm f/4G ED VR-t. Elvittük magunkkal a velencei karneválra és ott élesben fogtuk munkára az objektívet.

Fogadják szeretettel tizenötödik számunkat - már IPAD, iPhone és ANDROID verzióban is! 

Imre Tamás főszerkesztő

Választható digitális előfizetések

1 éves
4 db
1580 Ft
előfizetek
fél éves
2 db
790 Ft
előfizetek
negyed éves
1 db
395 Ft
előfizetek

További lapszámok

További magazinjaink


Természetfotó Magazin